Rólunk

Süthető gyurma 

      Üdvözöllek az oldalunkon! Nagyon örülünk, hogy ránk találtál. Zsuzsi és Norbi vagyunk! Már  több mint 10 éves múltra tekint vissza a süthető gyurmával való kapcsolatunk. Ez a találkozás szerelem volt első látásra ami azóta is rendületlenül tart. Olyannyira, hogy  pár éve fogant meg bennünk az ötlet arra vonatkozóan, hogy másokkal is, akik szintén szeretik a kézműves termékeket, meg kell, hogy ismertessük ezt a rendkívűl sokoldalú anyagot. Olyan szerencsések vagyunk, hogy a világ szinte összes gyártójának a gyurmáját megismerhettük testközelből, mivel nagyrészét forgalmazzuk is. Éppen ezért tudjuk, hogy melyik gyurma milyen tulajdonságokkal bír.

      Pár mondatban be szeretnék mutatni ezt a különleges anyagot. Igen, ez egy professzionális modellező anyag (agyag), mellyel szobrászkodni lehet, melyből  ékszerek, virágok, mini ételek és sok más izgalmas dolog készíthető. Sajnos a magyar fordítása egy kicsit ledegradálja (süthető gyurma), külföldön nem is gyurmának nevezik. Sokak a név miatt gyerek és játék gyurmákra gondolnak, pedig ez nem is igazán "kisgyerekeknek" való. Például az amerikai Sculpey Premo csomagolásán mindez fel is van tüntetve!  Bár tegyük hozzá, hogy nem lehet elég korán elkezdeni. Toxinokat nem tartalmaz, tehát nem mérgező. Nem bomlik le, ezért hosszú életű. Akár örökéletű ékszereket vagy figurákat is készíthetünk belőle megfelelő tárolás és használat melett! Könnyen tisztítható. Élethűen leképezhetünk belőle más anyagokat (fa, fém, üveg, porcelán, kő, kavics stb.) felületkezeléssel és festéssel. Más stílusokkal, technikákkal és anyagokkal is ötvözhető! Határ a csillagos ég!  

     Így hát belefogtunk a tervezésbe, hogy minden olyan kelléket, alapanyagot és segédeszközt felleljünk, ami segítséget nyújt a süthető gyurmával való megismerkedésben, és az alkotásban.  Ez a folyamat most is tart. Ennek köszönhetően folyamatosan bővül a kínálatunk és be tudunk olyan termékeket is szerezni, melyek hazánkban máshol nem kaphatók. 2017 tavaszától a Clay and Paint Factory s.a. nagy múltú belga cég disztribútorai lettünk, mely többek között a CERNIT süthető gyurma gyártója. A céget 1923-ban alapították a belgiumi Liége-ben. A gyurma mellett, festékek, lakkok, tetoválások és egyéb textil termékek forgalmazásával foglalkoznak. A CERNIT mellett már DARWI termékeket (levegőn száradó gyurma, üvegfesték, akrilfesték, porcelánfilc, textilfilc, lakk, ) is forgalmazunk. 2018 tavaszától a Sculpey cég termékeivel bővítettük kínálatunkat. A Premo, Premo accents, Soufflé, Super Sculpey, Sculpey Original és a folyékony gyurmák mellet rengetek formázó eszköz(sablon, mold, kiszúró stb.) is megtalálhatók nálunk. A 2019-es évben a Sanat Kili ultrakönnyű levegőn száradó gyurma kizárólagos forgalmazói lettünk! Így már közel 400 féle gyurmából tudtok válogatni. És 2020-ra is jut egy újabb nagy durranás! Garantáljuk!

További kellemes és hasznos böngészést kívánunk mindketten és ha elakadnál vagy kérdésed lenne, írj nyugodtan nekünk!

 

 

Forgalmazott márkáink
Áraink a készlet erejéig érvényesek, és az árváltoztatás jogát előzetes bejelentés nélkül is fenntartjuk. Az esetleges árakat, technikai adatokat érintő elírásokért felelősséget nem vállalunk. A tévedés, árváltoztatás és elírás jogát előzetes tájékoztatás nélkül fenntartjuk!